General Atomics Aeronautical Systems, de grootste fabrikant van systemen voor op afstand bestuurde vliegtuigen (RPA), radars, elektro-optische en aanverwante missiesystemen, heeft aangekondigd dat er nog vier Belgische bedrijven geselecteerd zijn om zich aan te sluiten bij vijf eerder geselecteerde bedrijven om de ontwikkeling van MQ-9B SkyGuardian RPA voor België te ondersteunen. AeroSimulators Group (ASG), ALX Systems, Hexagon en EUKA-lid AIRobot zullen het SkyGuardian-team vervoegen, samen met SABCA, Thales Belgium, Esterline, Newtec en DronePort.

“De toevoeging van deze vier bedrijven aan Team SkyGuardian zal de mogelijkheden van SkyGuardian verder verbeteren en voortbouwen op onze reeds bestaande partnerships in België,” zegt Linden Blue, CEO van General Atomics. “We kijken ernaar uit om samen met onze Belgische teamgenoten de MQ-9B-procurement een succes te maken.”

Om kleine tot middelgrote Belgische bedrijven te selecteren die de ontwikkeling van SkyGuardian konden ondersteunen, organiseerde GA-ASI op 15 en 16 mei een outreach-evenement genaamd Blue Magic Belgium (BMB), waarvan één editie in DronePort in Sint-Truiden. Naar aanleiding van het dat evenement heeft General Atomics winnaars AIRobot, ALX Systems en Hexagon om voorstellen gevraagd. Een vierde bedrijf, ASG, werd ook geselecteerd tijdens het evenement.

AIRobot, een bewoner van DronePort in Sint Truiden en EUKA-lid, richt zich op de ontwikkeling van drone-prestatieapparatuur voor eenvoudige, precieze en veilige professionele operaties. AIRobot ontwikkelt geautomatiseerde materiaaldetectie met behulp van Artificial Intelligence (AI) en Hyper-Spectral Imagery (HSI).

Pin It on Pinterest