Na Gent op 6 maart, was het op woensdag 21 maart 2018 de beurt aan de netwerkorganisaties IEEE Student Branch Leuven en FITCE.be om een info-avond te organiseren rond de uitdagingen en mogelijkheden in de drone wereld.

In de mooie omgeving van de Arenberg campus, was het aan Zhenya Vinogradov van KU Leuven om de spits af te bijten met o.a. een korte toelichting over het Omnidrone onderzoeksproject dat in 2017 werd opgestart, een concept om 3D-omnidirectionele camerasystemen mogelijk te maken en te exploiteren.  Hierbij ligt de focus op traffic monitoring, inspectie, broadcasting en bewaking.
Hierna was het de beurt aan Dani Staes, Change Manager Planning & Realization bij VRT die de visie vanuit de broadcasting-wereld op drone-toepassingen gaf.  Zij zetten drones in op 2 domeinen, enerzijds voor opnames (nieuws, fictie, …) en daarnaast voor live-uitzendingen (sport, evenementen).  De grote uitdagingen zien zij in veiligheid, beperken geluidshinder, autonoom vliegen.
Philip De Visscher van DroneMatrix, het Hasseltse high-tech bedrijf dat onlangs nog in het nieuws kwam met de TYPHUS, een autonome tethered drone, gaf een korte demonstratie van een kleine drone aan een kabel met camera, om in kleine ruimtes bird’s-eye shots te maken.
De laatste spreker van de avond was Mark Vanlook van EUKA, die de werking van de ledenorganisatie uitlegde en een overzicht gaf van de mogelijke drone-toepassingen nu en in de nabije toekomst.

De leerrijke avond werd afgesloten met een receptie waar de aanwezigen nog even verder met elkaar konden brainstormen over de toekomstige mogelijkheden in deze boeiende industrie.

Fotoverslag : https://www.flickr.com/photos/dronecommunity/albums/72157664931378757

Pin It on Pinterest