Ideeën en pre-concepten

Losse ideeën, projecten en start-ups in pre-conceptfase, input vanuit de industrie. Op deze pagina kan je doorklikken naar ideeën van onze industriepartners, verzameld op internet en ingezonden door de drone community. Deze ideeën zijn het startpunt voor latere start-ups, spin-offs of innovatieprojecten. De ideeën die al wat verder ontwikkeld zijn, komen in een pre-concept fase terecht en kan je op deze pagina ook al raadplegen.

Geautomatiseerd analyseren van luchtbeelden

Concept uit ikinnoveer-traject. Aanbieden van een SaaS-service aan bedrijven, overheden en organisaties voor het geautomatiseerd analyseren van luchtbeelden waarbij tellingen, lokalisaties en classificaties van objecten en/of verschijnselen op een bepaald terrein snel en accuraat worden uitgevoerd. Door het inzetten van deze service kunnen de klanten sneller en accurater informatie over type voorwerpen en de locatie van voorwerpen op een bepaald terrein bekomen. Het aanbieden van de (online) service is internationaal inzetbaar.

Lees meer…

CCTV integratie op Counter UAV

Concept uit ikinnoveer-traject. De integratie van CCTV-camera’s die kunnen draaien in functie van de bedreiging (hardware) en dan objectdetectie en trajectbepaling (tracking) van de bedreiging kunnen doen (software) => identificatie. Op deze manier kan de richting en het traject van de drone bepaald worden.

Lees meer…

Mobiel labo luchtkwaliteitsmeting 

Concept uit ikinnoveer-traject. Dynamisch en realtime meten van de luchtkwaliteit d.m.v. sensoren verbonden aan een drone. Deze sensoren kunnen pollutie meten (geen aroma’s) zoals VOC, Ozon,  NO2, SO2, fijn stof, Dioxine en eventueel ook straling (m.b.v. een Geigerteller). Staalname van lucht op moeilijk bereikbare plaatsen. Dit vereist andere instrumenten dan het direct meten: een carrousel van buisjes die met lucht gevuld kunnen worden. Via een plug & play systeem moeten de verschillende instrumenten snel onderling verwisseld kunnen worden. De stalen kunnen in een mobiel labo worden geanalyseerd. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende deeltjes in de lucht te benoemen en kwantificeren.

Lees meer…

Pin It on Pinterest